POTOVANJA

Nov trend: Osebni smučarski butler

Le dobri dve uri iz Ljubljane, v slikovitem smučarskem središču Turracher Höhe, kjer zaradi odlične lege smučišč, na snegu uživate od novembra do prvega maja, lahko preizkusite nov trend med ljubitelji smučanja: osebnega smučarskega butlerja.

V Avstriji so ga v tem priljubljenem zimskem letovišču uvedli prvi. Osebni smučarski butler smučarjem kar na smučišču pomaga z nasveti glede samih prog, ponudi kremo za sončenje, natoči odraslim kozarček penine, otrokom domači malinovec in razdeli Štajerska jabolka iz bližnje kmetije ali pa z vzkliki gelati, gelati povabi na odličen domači sladoled. Tisti, ki se odločite za prenočitev v eni izmed nastanitev v kraju, lahko izkoristite še več dnevni ekskluzivni butlerski safari po planinskih kočah ali pa vas spremlja na primer na pohodu s snežnimi krpljami, cilj pa je koča Almzeit na 1986m nadmorske višine.

In veste, kaj je pri vsem skupaj tako zelo dobro? Cena osebnega butlerja je vključena v ceno smučarske vozovnice, na kulinarični safari po kočah pa vas, sicer ne na smučeh, ampak med pohodom, odpelje tudi spomladi in poleti.

Foto: Peter Irman