HRANA&PIJAČA

Še enkrat gremo spat, potem pa na Odprto kuhno

Četrto leto zapored se s prihodom pomladi na Pogačarjev trg v Ljubljani vrača tudi Odprta kuhna. Zadnji petek v mesecu, 25. marca 2016, se točno ob 10. uri odpirajo vrata največjega in najbolj priljubljenega kulinaričnega dogodka pri nas.

Odprta kuhna vsak sončni petek med marcem in novembrom na najživahnejši trg prestolnice privabi tisoče obiskovalcev, željnih vrhunske poulične hrane, izbranih pijač in dobre družbe v idiličnem ambientu. Tudi letos bodo mojstri za ulično prehrano, strokovnjaki za vino in pivo ter turistične kmetije in bistroji na enem mestu združili moči s priznanimi kulinaričnimi mojstri iz najboljših restavracij in gostiln z vseh koncev Slovenije. Že znanim obrazom Odprte kuhne se bodo letos pridružili novi kuharski mojstri, ki bodo poskrbeli za petkova kulinarična razvajanja in odkrivanje raznovrstnosti slovenskega kulinaričnega prostora. Odprta kuhna se vrača tudi v Celje in Koper.

V letu 2015 se je v sklopu projekta Odprta kuhna predstavilo več kot 80 restavracij s celotne Slovenije, ki so skupaj zakuhale več kot 400 različnih jedi.

V letošnji sezoni bo obratovalni čas Odprte kuhne nekoliko spremenjen. Odprta kuhna bo svoja vrata odprla vsak sončni petek med 10. in 21. uro, v poznih pomladnih in poletnih mesecih pa bo odprta vse do 23. ure.

Odprta kuhna ponosno podpira projekt Ljubljana – Zelena prestolnica Evrope 2016. Na vsakem dogodku skrbijo za ozaveščanje naših partnerjev in obiskovalcev o zmanjševanju in recikliranju odpadkov ter uporabi javnih prevoznih sredstev ob obiskih njihovih dogodkov.

Foto: arhiv Odprte kuhne

 

Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.