POTOVANJA

Grand hotel Toplice prejemnik prestižnega priznanja

Tema požarna varnost v hotelih postaja za svetovni turizem vse pomembnejša, saj se turisti raje odločajo za hotele, ki so varni.

Slovenija se tudi turistično uveljavlja. Turizem je gospodarsko področje, ki potrebuje poleg promocije tudi podporo za to, da se ekološko, ekonomsko in varnostno razvija. Ko gost izbira destinacijo, hotel ali drug nastanitveni objekt, je njegova odločitev sestavljena iz treh bistvenih vidikov: iz cene, kakovosti in varnosti. V segment varnosti sodi tudi požarna varnost. Tudi če bo hotel cenovno ugoden, vendar pa ne bo varen, bomo raje izbrali dražjega. Ljudje pri varnosti ne varčujemo.

Grand hotelu Toplice na Bledu, tudi gostitelju dogodka, je  tako na mednarodni konferenci Požarna varnost v hotelih in drugih turističnih nastanitvenih objektih dr. Hans Dieter Nuessler iz Nemčije, vodja Urada Safehotel Star, podelil prestižno priznanje znak kakovosti za požarno varnost.

Na konferenci so med drugim poudarili tudi, da je Slovenija edina evropska država, v kateri načrtno zbirajo statistične podatke o kaznivih dejanjih v posameznih nastanitvenih obratih, kot so hoteli, igralnice, planinske koče.  Na podlagi teh podatkov lahko tudi ugotavljamo varnost posameznih turističnih objektov.