HRANA&PIJAČA

Preizkusili smo: Maharaja, dostava na dom

Nadaljujemo preizkušanje ljubljanske dostave hrane na dom. Tokrat smo si uživači med uredniškim sestankom zaželeli malo eksotike …

“Nekaj bolj pekočega, takega, malo eksotičnega bi bilo danes fino prigrizniti,” je že zjutraj, še preden smo se uživači zares dobili, padla ideja za malico. Eden izmed nas se je spomnil, da je pred kratkim na semaforju stal za dostavnim avtomobilom indijske restavracije Maharaja, zato smo hitro skočili na portal LakomLačen.si in oddali naročilo.

NAROČILO: Zelo enostavno, po spletu, in kot rečeno, smo uporabili portal LakomLačen.si, lahko pa dostavo naročite tudi na telefonski številki 030 60 55 60 ali prek portalov Ehrana in Halohrana. Dostavljajo vsak ponedeljek, torek, sredo in nedeljo med 10:45 in 21:30 ter četrtek, petek, soboto in ob praznikih med 10:45 in 22:15. Na elektronski naslov smo dobili potrdilo o naročilu in predviden čas dostave. Hrana je prispela v predvidenem časovnem okviru, fant, ki nam jo je pripeljal,  pa je bil zelo prijazen. Hrana je bilo primerno topla in lepo zapakirana.

Uživači (inženirka živilstva in prehrane, dolgoletni ocenjevalec hrane, gospodinja in ljubiteljska gurmanka) smo naročili:

SAMOSA (severno-indijska specialiteta, polnjena s krompirjem in zelenim grahom)

Enega izmed preizkuševalcev je predjed takoj spomnila na Šri Lanko, ki jo obišče večkrat, in tamkajšnjo kuhinjo tudi dobro pozna. Poleg dveh kosov dodajo tudi omako, ki se odlično poda poleg, čeprav na žalost nismo nikjer našli opisa omak, ki so bile priložene jedem.

CENA: 3,90 EUR

MEŠANA ZELENJAVA S KARIJEM (mešana zelenjava, pripravljena v posebni karijevi omaki)

Takoj ko smo malico prinesli v prostor, je lepo zadišalo po hrani. Zelenjava s karijem je bila zelo okusna in lepa na pogled. Mogoče bi jo lahko zapakirali v večjo embalažo, saj se je takoj razlila čez rob.

CENA: 7,90 EUR

PIŠČANEC TIKKA (marinirani koščki piščančjih prsi, pečeni na nabodalu v peči tandoori)
Tudi piščanec, ki ga na jedilniku najdete med hišnimi specialitetami, je bil zelo dober, vendar ga morate pojesti zelo hitro, drugače postane precej suh. Na jedilniku sicer ni  označeno, vendar je bil za naše (slovenske) razmere precej pekoč in nekdo, ki tega ne mara, z naročenim ne bi bil zadovoljen.

CENA: 11,90 EUR (8 kosov)

Hrano bi v običajno pisarno bolj težko naročili, saj ima indijska hrana specifičen vonj, je bila pa zelo okusna in zagotovo si jo bomo še kdaj privoščili. Porcije so bile velike in naročilo je nasitilo štiri jedce.

Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.