LEPOTA&ZDRAVJE PRIPOROČAMO

Konjac gobica: Azijska lepotna skrivnost

Omenjene gobice so bile zaradi svojih cenjenih zdravilnih lastnosti v kozmetiki prvotno izdelane za občutljivo otroško kožo.

Rastlino konjac ali konnyaku so odkrili na Japonskem, kjer jo že več kot 1.500 let uporabljajo v prehrani, zdravilstvu in v kozmetiki. Konjac gobice so bile zaradi svojih cenjenih zdravilnih lastnosti v kozmetiki prvotno izdelane za občutljivo otroško kožo. Konjac gomolji rastejo v Aziji (Japonska, Koreja, Kitajska), kjer jih večinoma gojijo v prehranske namene. Iz zmletega gomolja pridobivajo konjac moko, ki se uporablja v azijski kulinariki v različne namene (stekleni rezanci) in v živilski industriji kot sredstvo za zgoščevanje. Pogosto pa najdemo gomolje konjac rasti divje, na zelo visoki nadmorski višini, zato so ti zelo čisti in brez vplivov onesnaženja. Poleg tega vsebuje konjac veliko dobrot za našo kožo: vodo, beljakovine, ogljikove hidrate, lipide, natrij, kalij, magnezij, železo, fosfor, baker, maščobne kisline, folne kisline, cink in tudi vitamine A, B1, B2, B6, B12, C, E in D. Čeprav je konjac gomolj bogat z vodo, vlakninami in minerali, Konjac gobice seveda niso užitne.

Pogosto pa najdemo gomolje konjac rasti divje, na zelo visoki nadmorski višini, zato so te zelo čisti in brez vplivov onesnaženja.

Konjac gobice so izdelane iz 100-odstotno čistih konjac vlaken prehranske kakovosti, so brez konzervansov, umetnih barvil in aditivov. Zaradi vse pogostejših svaril pred nevarnimi vplivi škodljivih kemikalij, ki nas v današnjem času obdajajo na vsakem koraku, dajejo pri podjetju The Konjac Sponge Company velik poudarek kakovosti surovin in proizvodnih procesov. Gobice so izdelane izključno iz čistih naravnih surovin: čistih konjac vlaken, čiste francoske gline in čistega bambusovega oglja, brez konzervansov, umetnih barvil in kemikalij, ki bi gobici podaljševali rok uporabe.

Konjac gobica ima blag vpliv na naravne vire našega planeta, saj je izrazito trajnostni vir, je zelo prilagodljiva in raste tudi divje v gorah in na zelo visokih nadmorskih višinah v Aziji. Pri podjetju, ki jih izdeluje, so tudi zelo ponosni na pridobljena certifikata Vegan (Vegan Society) in Cruelty Free (Leaping Bunny), vsi izdelki pa so podvrženi strogim testom ter izpolnjujejo visoke standarde varnosti in kakovosti. Gobice so preverjene za čistost in so prestale vse mikrobiološke teste.

Učinki

Temeljito očisti kožo nečistoč, ogrcev in zamašenih por. Z masažo spodbuja mikrocirkulacijo in obnavlja kožo. Koži podari naraven zdrav lesk. Ne poškoduje občutljive površine kože in je neabrazivna, zato je primerna tudi za zelo občutljivo kožo. Pri odstranjevanju (močnega) make upa je priporočljivo, da dodamo čistilno sredstvo na gobico, a ga pri tem porabimo veliko manj.

Lastnosti izdelka

Je brez umetnih barvil, je 100-odstotno razgradljiva, je pH-uravnotežena, čisti naravno in temeljito ter je prijazna vam ter okolju

Način uporabe

Gobico namočimo in pustimo, da se prepoji z vodo, nato jo speremo in iz nje iztisnemo odvečno vodo (ne ožemamo, da ne poškodujemo vlaken). S krožnimi masažnimi gibi nežno masiramo kožo obraza, vratu in dekolteja, dokler koža ni čista. Med uporabo gobico spiramo pod vodo. Po uporabi jo dobro speremo pod tekočo vodo, iz nje iztisnemo vodo in jo obesimo v suhem, zračnem prostoru, da se posuši. Konjac lahko uporabljamo samo z vodo ali pa ji za odstranjevanje ličil dodamo še čistilni izdelek, vendar pa specifična struktura gobice omogoča, da ob dodatku majhne količine čistilnega sredstva kožo še bolj temeljito očistimo in odstranimo ličilo. Gobico zamenjamo po 1-3 mesecih uporabe. Lahko jo tudi dezinficiramo, in sicer jo damo v vrelo vodo za 3-5 minut. Po uporabi jo lahko kompostiramo ali pa jo zakopljemo v lončnico ter tako rožam dodamo več vlage in hranil.

Kje gobico pri nas lahko kupite in koliko stane, si lahko preberete TUKAJ.

Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.