DOGODKI

Ko se srečata pivo in vrhunska kulinarika …

Minuli četrtek se je pod taktirko chefa Igorja Jagodica na Ljubljanskem gradu v Restavraciji Strelec – Kaval Group zgodil še en kulinaričen večer poln presežkov.

Večerja pa je bila čisto drugačna od običajnih pričakovanj, saj so vrhunske jedi, ki so prihajale iz strelčeve kuhinje od prvega do zadnjega hoda spremljala vrhunska piva Special Skupine Laško.

Okusi jedi so se dopolnjevali z okusi pijače in vse skupaj se je prepletlo v izbrano harmonijo okusov in razvajanja brbončic, vse skupaj pa sta lepo dopolnila energija, in razpoloženje vseh zbranih gostov v Restavraciji Strelec. Chef Igor Jagodic je še enkrat dokazal, da mu ni para, za piko na »i« in še boljše razpoloženje pa so poskrbeli odlični glasbeniki »Kranjci«.

KAJ SMO JEDLI IN PILI?

divji hmelj; pena staranega sira; poširano prepeličje jajce; dehidrirani pršut

NEFILTRIRANO

pivov poljubček

CITRA

file rdeče postrvi, poširan v pivu; kaviar postrvi; kumare; kumarični sok;

v kis vložene redkvice; pomladna zelišča; hren;

hrustljavo popečen kruh z ječmenovim sladom

GOLDING

sipa in šparglji; polenta trdinka s hmeljem; daši s sokom mlade koruze;

krema mlade koruze in šalotke; vložena šalotka

STRIPTIS

hrustljav svinjski rep, počasi kuhan v pivu; pire bele čebule;

krompir kifeljčar, kuhan v pivu in povaljan v mlete ocvirke;

ocvrti olupki kifeljčarja; ožgana mlada čebula, rabarbara

goveja rebra; omaka temnega piva in gosjih jeter; topinambur

sladoled s pivom; krema s pivom in cimetovimi listi; češnje; ajda

starani jamar s hruškovo marmelado in stisnjeno hruško

DARK

VIŠNJA IN KOSTANJ

KRPAN

Foto: Peter Irman

 

Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.