LIFESTYLE

Odprli prenovljeni portoroški hotel Slovenija

V soboto, 28. maja, o je vrata odprl nov Hotel Slovenija 5*. Cilja prenove hotelov LifeClass sta sledenje sodobnim trendom povpraševanja ter prilagajanje novim segmentom gostov. Hotel Slovenija 5* s tem razlogom ne prinaša obiskovalcem Portoroža le nove podobe destinacije, ampak popolnoma edinstveno doživetje.

Gre za popolno obnovo hotela, pri katerem je bil ohranjen le kalup zunanjih sten, notranjost in fasada pa sta dobila popolnoma novo vsebino 5* hotela. Investicija, vredna 9 mio EUR, predstavlja največjo investicijo v turizem v slovenski Istri, največjo naložbo v portoroški turizem po prenovi hotela Kempinski Palace v letu 2008 in nadaljevanje investicijskega ciklusa hotelov LifeClass.  Nov Hotel Slovenija razkriva 800 let staro portoroško zgodbo kultivacije soli, ki simbolizira kultivacijo uma. Le-ta pa velja za najvišji dosežek človekovega bivanja. Hotel ponuja posebno kulinariko za možgansko moč ˝brain food˝ ter aktivnosti, ki bodo gostom, zainteresiranim za to tematiko, omogočali stik s tehnikami mindfullness-a, spodbujanja kreativnosti in obvladovanja stresa. Stres je eden izmed poglavitnih dejavnikov sodobnih bolezni in staranja, zato je sposobnost njegovega obvladovanja neprecenljive vrednosti pri ohranjanju zdravja in vitalnosti.

Nov Hotel Slovenija razkriva 800 let staro portoroško zgodbo kultivacije soli, ki simbolizira kultivacijo uma.

Zgodba Hotela Slovenija 5* sega v 13. stoletje. V Portorožu je bil to čas razsvetljenih mislecev oz. menihov benediktinskega samostana in solinarjev. Pomen in preplet obeh pa ni naključen. Menihi so s kultivacijo uma in opazovanjem ugotovili, da solinarje iz solnih polj zelo redko pestijo težave s kožo in revmatoidnimi obolenji, kljub temu, da so nenehno izpostavljeni soncu. Zato so za lajšanje in zdravljenje tovrstnih tegob postopoma začeli uporabljati stranske produkte, ki nastajajo pri tradicionalni kultivaciji soli, t.j. solinsko blato (fango) in slanico (Aqua Madre). V Portorožu se je tako s pomočjo kultivacije uma in soli razvila Talasoterapija ter skozi stoletja tudi zdraviliški turizem. Prenovljen hotel se nahaja tik ob portoroški promenadi in vključuje 144 sob.

Z novim ambientom in aktivnostmi daje svojim gostom priložnost za pobeg v popolno sprostitev, mindfulness. Vključuje kar dve novi mediteranski restavraciji. À la Carte restavracija TreeTop prinaša med krošnjami portoroških borovcev zdrav in kreativen »Brain Food« koncept kulinarike. Istrian Tapas pa bo kot najbolj sodoben istrski bistro v Portorožu v čudoviti atmosferi navdušil z lokalno istrsko kuhinjo na moderen način – v barvitih grižljajih. Portorož bo tako to poletje bogatejši za kar dve kulinarični destinaciji. Hotel Slovenija 5* je del sodobnega zimskega termalnega resorta, vključuje dostop do plaže Meduza Exclusive 5* in je neposredno povezan z novimi bazeni s termalnim Pramorjem in bazenskim kompleksom z ogrevano morsko vodo. Notranja povezava vodi tudi do 7 centrov z najcelovitejšo medical-wellness ponudbo v Evropi.

Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.