HRANA&PIJAČA

Recept: Mangov chessecake v kozarčkih

Jelena Vadnjal nam je pripravila hitro in enostavno sladico.

Mangov chessecake v kozarčkih je idealen za poletje, predvsem pa je zelo enostaven za pripravo. Potrebujete:

Za crumble:
60 g masla – hladnega!
70 g rjavega sladkorja
45 g gladke moke
50 g ovsenih kosmičev
60 g mletih lešnikov ali mandljev
40 g grobo narezanih lešnikov ali mandljev (lahko mandlji v lističih)
po želji limetina, pomarančna, limonina lupinica
po želji burbonska vanilja

Za kremo:
175 g mlečnega namaza (namaza ABC ali Philadelphia)
150 g grškega jogurta
200 ml sladke smetane
50 g stopljene bele čokolade
burbonska vanilja

Mangov preliv:
2 možnosti: vložen ali svež mango – mora ga biti za 350 ml
2 žlici sladkorja
35 g gustina
20 g masla

Najprej pripravimo crumble, in sicer tako, da zmešamo sestavine zanj z roko, s prsti pa čim bolj razbijamo maslo. Zmes razporedimo po peki papirju s katerim smo obložili raven pekač. Pečemo pri 180 stopinjah približno 10 minut. Pomembno je, da smo zelo pozorni, saj je crumble lahko hitro preveč pečen, dobiti pa mora lepo, svetlo, zlato rjavo barvo. Crumble vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi.
V tem času pripravimo kremo. Najprej na pol stepemo sladko smetano, belo čokolado stopimo nad soparo, v drugi skledi pa zmešamo preostale sestavine. Dodamo na pol stepeno smetano in ohlajeno belo čokolado. Pripravimo še mangov pire, in sicer dva srednje velika manga pretlačimo s paličnim mešalnikom, po želji in okusu dodamo sladkor v prahu, lahko pa tudi malo ruma. V kozarce najprej naložimo plast crumbla, potem plast kreme in nazadnje plast manga. Okrasimo z naribano belo čokolado in metinim listom. Postrežemo dobro ohlajeno.

Foto: Peter Irman