DOGODKI

Ekskluzivno: Bilo smo na poletnem plesu na Dunaju

Ekipa našega portala je bila na prestižnem dogodku, ki ga je organizirala filipinska ambasada.
 
Kot edini Slovenci smo se poleg Andreje Medvedič, lastnice Sense Welness kluba iz Ljubljane, ki s Filipini sodeluje poslovno, in častnega konzula Republike Filipini v Sloveniji, uglednega mednarodnega poslovneža g. Srečka Debelaka udeležili sprejema in poletnega plesa (Summer Ball), na katerega nas je povabila filipinska ambasada in veleposlanica, nj. exc. Maria Zeneida Angara Collinson na Dunaju, ki pokriva tudi Slovenijo. Sprejem so priredili v čast 70. obletnice filipinsko-avstrijskih odnosov in 118. obletnice razglasitve neodvisnosti Republike Filipini. Dogodka so se tako udeležili tudi avstrijski predsednik Heinz Fischer in celoten avstrijski diplomatski zbor.
Dogodek je potekal v eni najlepših palač na Dunaju, v Palais Coburg, tamkajšnja restavracija pa se ponaša kar s tremi Gault Millau haubami, 98 točkami in 2 Michelinovima zvezdicama. Kot hladno predjed so postregli z burrato na rukoli s svežimi malinami, glavna jed je bil jagenjček na žaru s poletno prilogo in pečenim krompirjem, za sladico pa domač vaniljev sladoled z jagodami in panna cotta pašteta.

Po večerji je goste v poletni ples uvedel slavni filipinski tenor Abdul Candaco, ki nastopa tudi v Dunajski državni operi, 30 plesalcev s Filipinov pa je plesalo njihove tradicionalne plese.

Foto: Peter Irman

Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.