HRANA&PIJAČA

Sobotni recept: sardele iz pečice

Enostavna in okusna jed, po kateri si boste z veseljem oblizali prste.
Za 4 osebe potrebujete:
  • 1 kg očiščenih sardel
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 vejica rožmarina
  • sol
  • limona
 Čas priprave: 15 minut
Čas od začetka do konca: 30 minut

 Priprava

Pečico segrejte na 200 stopinj.

Očiščene sardele zmešajte z oljčnim oljem in rožmarinom in pustite stati par minut.

Pekač namastite z oljčnim oljem ali obložite s papirjem za peko. Sardine eno zraven druge položite v pekač in jih pecite v pečici približno 15 minut. Zadnjih nekaj minut po želji vključite še žar, da dobijo ribe lepo skorjico.

Ribe po okusu solite in ponudite z limono, poleg se odlično poda blitva s krompirjem.

Vir recepta: kuharija.si