HRANA&PIJAČA

Sobotni recept: sardele iz pečice

Enostavna in okusna jed, po kateri si boste z veseljem oblizali prste.
Za 4 osebe potrebujete:
  • 1 kg očiščenih sardel
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 vejica rožmarina
  • sol
  • limona
 Čas priprave: 15 minut
Čas od začetka do konca: 30 minut

 Priprava

Pečico segrejte na 200 stopinj.

Očiščene sardele zmešajte z oljčnim oljem in rožmarinom in pustite stati par minut.

Pekač namastite z oljčnim oljem ali obložite s papirjem za peko. Sardine eno zraven druge položite v pekač in jih pecite v pečici približno 15 minut. Zadnjih nekaj minut po želji vključite še žar, da dobijo ribe lepo skorjico.

Ribe po okusu solite in ponudite z limono, poleg se odlično poda blitva s krompirjem.

Vir recepta: kuharija.si

Facebook

Na Skrivni večerji, ki je na Valentinovo v Gledališče Glej potekala pod taktirko Ivo Tomsic in Željka Bohar, smo uživali tudi mi😋👨‍🍳👩‍🍳. Z vami delimo nekaj utrinkov in jedilnik😀

Vina Kraljica Torterija Sorbara Steak House Skrivna večerja
#acquapanna #sanpellegrino #underberg

Pozdrav iz kuhinje
Penina Kraljica brut rose (100 % pinot noir)

Slovenska postrv, rdeča in rumena pomaranča, prekajen kaviar, rdeča pesa, zeleno jabolko, smrekovo olje, okisana vrtnica
Penina Kraljica brut rose

Hobotnica, rdeča omaka iz morskih sadežev
Pinela

Rebra slovenskega black angusa (vzrejen v Kamniku), cvetača, rumenjak, sveži istrski tartufi
Kraljica črna (50% merlot in 50% barbera))

90 dni starano slovensko govedo, solkanski radič, kostni mozeg, ragu iz jadranskih škampov
Merlot (posebna polnitev samo za Skrivno večerjo)

Underberg

Ljubezenski trikotnik (Željka Bohar)
Gel iz limone in limete, makova hrustljava podlaga, vanilijeva krema z makom, pena iz malin
Kraljica Sladka (laški rizling, suhi jagodni izbor)

Ivo Tomsic Sorbara Steak House Željka Bohar Torterija Vina Kraljica Gledališče Glej
#skrivnavecerja #acquapanna #sanpellegrino #underberg
Foto: Peter Irman
... Preberi večPreberi manj

Oglej si na Facebook