LIFESTYLE

Lego kocke na slovensko daljinsko upravljanje

BuWizz je visoko zmogljiv daljinski upravljalnik LEGO® modelov, ki je združljiv s pametnimi telefoni in tablicami.

Gre za kompaktno kocko, ki v sebi nosi baterijo in se polni prek MicroUSB priključka. BuWizz se poveže z na telefonu naloženo aplikacijo, prek te povezave pa se lahko krmili model v katerega je kocka nameščena. Kocka omogoča večjo zmogljivost in natančnejše obvladanje krmilnih funkcij kot druge rešitve.

LEGO® modeli so imeli težave pri uporabi v odprtem prostoru. Nikakor niso bili uporabni do stopnje ki bi uporabnika zadovoljevala. BuWizz je presekal to tradicijo in v modele integriral zmogljivost, ki jim omogoča premagovanje ovir na prostem. Sistem deluje prek Bluetooth tehnologije in se uporablja na iOS in Android napravah, tablicah in telefonih. Upravljanje s kockami je zdaj tekoče, na voljo imamo servo zavijanje in tri stopnje zmogljivosti. Ker se BuWizz tudi napaja sam s svojo baterijo, je nadomestil kar tri komponente (2 LEGO IR sprejemnika in baterijo).

Sistem deluje prek Bluetooth tehnologije in se uporablja na iOS in Android napravah, tablicah in telefonih.

Pametne inženirske rešitve so pripeljale do enostavnega za uporabo in zmogljivega izdelka. Vgrajena baterija dovoljuje ure in ure zabave in jo je mogoče napolniti s katerim koli MicroUSB polnilcem. Preden se baterija izprazni nas App obvesti in vkolikor bi želeli nadaljevati, na kocko priklopimo powerbank, ki podaljša zabavo.

Ena BuWizz kocka zadostuje za upravljanje s štirimi LEGO Power Functions motorji ali seti luči. Uporabniki lahko v model hkrati namestijo več BuWizz kock in s tem prek ene ali več naprav krmilijo 8, 12 ali več motorjev hkrati. To je najboljša rešitev za največje in najmanjše LEGO kreacije, kar so ljubitelji LEGO kock vidno potrdili na svetovni platformi za množično financiranje, Kickstarterju.

LEGO ljubitelji si bodo to poletje lahko priskrbeli svoje BuWizz-e na katere so dolgo čakali, saj je inovacija nekaj o čemer se je že govorilo. Roni Leben je s skupino razvijalcev poskrbel za vrhunsko izvedbo izdelka, ki bo na tržišču pokazal superiornost na področju.  LEGO modeli so dobili to kar so si vedno zaslužili, vožnjo na prostem, v primerni hitrosti, delujoče na večjo razdaljo. BuWizz je kompakten, močan in se prilagaja uporabi v treh zmogljivostnih nivojih.

Poleg motorjev, bodo uporabniki BuWizzu lahko dodajali svetlobne učinke in druge posebne funkcije za svoje modele. Počasne in natančne gibe ali grobo moč in hitrost – BuWizz zmore prav vse.

Roni Leben, vodja ekipe BuWizz, ki je del ekipe podjetja iz Ljubljane, ki je  v torek 22.6. zabeležilo prvi dan kampanje za zbiranje $ 50,000 na Kickstarterju, pravi: “Od nekdaj smo se radi sestavljali kompleksne LEGO modele, a smo do pred kratkim bili omejeni na zaprte prostore. Želeli smo modele voziti na prostem, a pred BuWizz-om niso bili dovolj učinkoviti zaradi pomanjkanja pametnih in zmogljivih krmilnih rešitev. BuWizz smo ustvarili zaradi zabave. Naši modeli drvijo sedaj do dvakrat hitreje in plezajo čez ovire z elegantnim načinom krmiljenja.”

Foto: Peter Irman

Facebook

Na Skrivni večerji, ki je na Valentinovo v Gledališče Glej potekala pod taktirko Ivo Tomsic in Željka Bohar, smo uživali tudi mi😋👨‍🍳👩‍🍳. Z vami delimo nekaj utrinkov in jedilnik😀

Vina Kraljica Torterija Sorbara Steak House Skrivna večerja
#acquapanna #sanpellegrino #underberg

Pozdrav iz kuhinje
Penina Kraljica brut rose (100 % pinot noir)

Slovenska postrv, rdeča in rumena pomaranča, prekajen kaviar, rdeča pesa, zeleno jabolko, smrekovo olje, okisana vrtnica
Penina Kraljica brut rose

Hobotnica, rdeča omaka iz morskih sadežev
Pinela

Rebra slovenskega black angusa (vzrejen v Kamniku), cvetača, rumenjak, sveži istrski tartufi
Kraljica črna (50% merlot in 50% barbera))

90 dni starano slovensko govedo, solkanski radič, kostni mozeg, ragu iz jadranskih škampov
Merlot (posebna polnitev samo za Skrivno večerjo)

Underberg

Ljubezenski trikotnik (Željka Bohar)
Gel iz limone in limete, makova hrustljava podlaga, vanilijeva krema z makom, pena iz malin
Kraljica Sladka (laški rizling, suhi jagodni izbor)

Ivo Tomsic Sorbara Steak House Željka Bohar Torterija Vina Kraljica Gledališče Glej
#skrivnavecerja #acquapanna #sanpellegrino #underberg
Foto: Peter Irman
... Preberi večPreberi manj

Oglej si na Facebook