LEPOTA&ZDRAVJE PRIPOROČAMO

Vprašali smo dermatologinjo: Lifting brez operacije

Po 30. letu koža obraza postopoma postaja preohlapna in se povesi zaradi izgube elastičnih in kolagenih vlaken. Do nedavnega je bila edina možnost izboljšanja takega stanja kirurški facelift, operacija, s katero kožo obraza povlečemo navzgor in napnemo ter odvečno kožo izrežemo.

Dermatologinja asist. Vesna Tlaker Žunter, dr. med., iz Estetike Medart nam je razložila vse o najnovejšem trendu na področju estetske medicine, liftingu obraza z nitkami. Za ljudi z začetno stopnjo povešenja pa je v zadnjem času na voljo odlična nekirurška in neinvazivna možnost za dvig povešene kože obraza in vratu z nitkami. Rezultat je popolnoma naraven pomlajen videz, ki je viden takoj, brez narkoze in brez skalpela.

Kako poteka lifting obraza in vratu z nitkami

Postopek poteka ambulantno, v lokalni anesteziji, in je praktično neboleč. Zdravnik s tanko iglo napelje nitke pod kožo in jih nato z rahlim pritiskom povleče v zaželeno obliko. Poseg traja okrog pol ure, odvisno od števila uporabljenih nitk. Po posegu se lahko normalno vrnete k vsakdanjim opravkom. Včasih se lahko po posegu pojavijo manjše podkožne modrice, ki jih je mogoče prekriti z ličili in izginejo v tednu dni.

Poseg traja okrog pol ure, odvisno od števila uporabljenih nitk.

Nitke so iz materiala, ki spodbuja tvorbo kolagena. V 18-24 mesecih se nitke popolnoma razgradijo, vendar je učinek zaradi novega kolagena viden tudi še po tem, ko se nitke razgradijo.

Za koga je primeren ta postopek

Lifting z nitkami je primeren za ženske in moške z blagim do zmernim povešenjem kože obraza in vratu, načeloma med 40. in 65. letom starosti. Če si lahko kožo na spodnjem delu obraza ali na vratu s prsti dvignete za en centimeter, je ta postopek morda primeren za vas. Pri ljudeh z veliko odvečne kože ga odsvetujemo, saj učinek pri njih ni zadovoljiv.

Če si lahko kožo na spodnjem delu obraza ali na vratu s prsti dvignete za en centimeter, je ta postopek morda primeren za vas.

Pred liftingom obraza se posvetujete z zdravnico, ki preveri,  ali je postopek primeren za vas, in kakšen rezultat lahko pričakujete. Svetovali vam bodo tudi o morebitnih drugih postopkih, s katerimi lahko učinek še izboljšate. Zlasti laserska terapija je odlično dopolnilo za spodbudo tvorbe kolagena, kar pomeni zdravo, kvalitetno, močno kožo.

Kadar pa gre za hudo povešenje in veliko odvečne kože na obrazu, je kirurgija še vedno najboljša in edina možnost.

Več o tem postopku pa TUKAJ.

Foto: Peter Irman

Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.