HRANA&PIJAČA PRIPOROČAMO

Kulinarično popotovanje po Sloveniji

Te dni se pri nas mudi skupina top kuharskih šefov, mnenjskih voditeljev in novinarjev s področja kulinarike.

Ob pomoči najboljših slovenskih kuharskih mojstrov okušajo pestrost slovenske kuhinje in njenih sestavin, pri nas pa jih gosti Slovenska turistična organizacija. Slovenija postaja namreč vse bolj prepoznavna in priljubljena kulinarična destinacija tudi za bolj zahtevne gurmane. Slovenska turistična organizacija je z namenom predstavitve slovenske vrhunske kulinarične zgodbe zasnovala posebno kulinarično popotovanje, ki so se ga poleg uveljavljenih kuharskih mojstrov udeležili tudi mnenjski voditelji, novinarji in fotografi s področja kulinarike.

Portugalec Leonardo Pereira, nekdanji glavni kuhar priznane restavracije Noma.

Rudolfo Guzman, ena največjih svetovnih vzhajajočih kuharskih zvezd. Njegovo restavracijo Borago v Santiago de Chile so umestili na 36. mesto na svetu in na 2. mesto v Latinski Ameriki seznama The World’s 50 Best Resaturants.

Philip Rachinger, izkušen kuharski mojster restavracije Mühltalhof v Avstriji.

Andrea Petrini, avtor, mnenjski voditelj in ustvarjalec nekaterih najpomembnejših dogodkov, ki je še posebej navdušen nad Ano Roš.

Novinarji: Nicholas Gill, pisec in glavni kulinarični blogger The New York Timesa; Melinda Joe, novinarka za CNN, The Wall Street Journal in The Japan Times; italijanska kulinarična in lifestyle urednica;  Margo SchahterAnna Burghardt, urednica kulinarične rubrike pri Die Presse Avstrija.

Del ekipe sta tudi trenutno v Evropi najbolj priznana fotografa hrane Benjamin Schmuck in Philippe Vaures. 

Slovenska turistična organizacija je z namenom predstavitve slovenske vrhunske kulinarične zgodbe zasnovala posebno kulinarično popotovanje.

“Kulinarika je eden ključnih elementov turistične ponudbe in veliko pripomore k promociji, prepoznavnosti in ugledu države. Slovenska turistična organizacija jo je v svoji strategiji trženja zgodb slovenskega turizma opredelila kot enega krovnih produktov našega turizma. Slovenija ima mnogo danosti, da postane še boljša in še bolj priljubljena destinacija, postavljena na svetovni zemljevid kulinaričnih popotnikov. Že zdaj jo tja umeščajo njeni izjemni posamezniki, kot so kuharske zvezde svetovnega kova in izjemni vinarji. Slovenija se lahko pohvali s kratko verigo lokalnih dobaviteljev – pri nas dobesedno velja “z njive na mizo” – in kvalitetnimi surovinami,” je dejala mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije.

Ekipa uživačev se je udeležila sobotnega kosila v Monsteri, kjer sta tujim gostom svoje specialitete pripravila chefa Bine Volčič in Uroš Štefelin iz restavracije Vila Podvin. Gostej so se kasneje zvečer preselili k chefu Janezu Bratovžu v restavracijo JB, danes pa jih čaka kuhanje z mojstrico Ano Roš.

Foto: Peter Irman

Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.