HRANA&PIJAČA Z NASLOVNICE

Teden restavracij: teden najbarvitejših grižljajev letošnje jeseni!

Ko bo jesen notranjost Slovenije zavila v sivo meglo, vam bodo na sončni obali pripravili pisane istrske jedi v najmodernejši portoroški restavraciji Istrian Tapas.

Z barvitimi grižljaji vas bodo razvajali od 21. do 30. oktobra. Devet dni kulinaričnih razvad, posebnih jedi, čarobnih menijev, ki jih je Marko Gorela pripravil samo za Teden restavracij. Ne samo poceni, jedli boste izvrstno! Jedi iz lokalno pridelanih istrskih sestavin in skrbno izbranih mediteranskih okusov. Ne jeste mesa, sestavin živalskega izvora? Ker želijo v restavraciji Istrian Tapas razvajati vse svoje goste, bodo grižljaje obarvali z okusi, ki bodo ustrezali vsem.

V modernem ambientu vas bodo poslikave sten popeljale po istrski pokrajini. Pokukajte v svet istrskih barvitih grižljajev s tremi različnimi meniji po enotni ceni 16 evrov. Postanite del zgodbe in se prepustite kulinaričnemu razvajanju. Razvajali ne bodo samo vaših brbončic, poskrbeli bodo tudi, da si boste spočili pogled. Jemo namreč tudi z očmi.

Sprejemanje rezervacij že poteka, vse informacije o načinu rezervacije, razpoložljivih mestih in izboru menijev pa so dostopne na spletni strani www.istrian-tapas.si.

Priporočamo:

MENU 1: Lisičji piščanec

»Fritaja fai da te«, ravioli z lisičkami in istrska klobasa v refošku, »frigan« piščanec na masti s prilogo, solatka s paradižnikovo marmelado z baziliko

MENU 2: Morska mavrica

Tapas 3, ravioli z lisičkami in omako dimljenega brancina, cipelj na mleku s prilogo, solatka

MENU 3: Veganska Istra

Carpaccio rdeče pese s tofujem, testenine s sojinim ragujem, paradižnikom in špinačo, vegan tiramisu

Facebook

Na Skrivni večerji, ki je na Valentinovo v Gledališče Glej potekala pod taktirko Ivo Tomsic in Željka Bohar, smo uživali tudi mi😋👨‍🍳👩‍🍳. Z vami delimo nekaj utrinkov in jedilnik😀

Vina Kraljica Torterija Sorbara Steak House Skrivna večerja
#acquapanna #sanpellegrino #underberg

Pozdrav iz kuhinje
Penina Kraljica brut rose (100 % pinot noir)

Slovenska postrv, rdeča in rumena pomaranča, prekajen kaviar, rdeča pesa, zeleno jabolko, smrekovo olje, okisana vrtnica
Penina Kraljica brut rose

Hobotnica, rdeča omaka iz morskih sadežev
Pinela

Rebra slovenskega black angusa (vzrejen v Kamniku), cvetača, rumenjak, sveži istrski tartufi
Kraljica črna (50% merlot in 50% barbera))

90 dni starano slovensko govedo, solkanski radič, kostni mozeg, ragu iz jadranskih škampov
Merlot (posebna polnitev samo za Skrivno večerjo)

Underberg

Ljubezenski trikotnik (Željka Bohar)
Gel iz limone in limete, makova hrustljava podlaga, vanilijeva krema z makom, pena iz malin
Kraljica Sladka (laški rizling, suhi jagodni izbor)

Ivo Tomsic Sorbara Steak House Željka Bohar Torterija Vina Kraljica Gledališče Glej
#skrivnavecerja #acquapanna #sanpellegrino #underberg
Foto: Peter Irman
... Preberi večPreberi manj

Oglej si na Facebook