LIFESTYLE PRIPOROČAMO

Jesenski pobeg: LifeClass Terme Sveti Martin

Le streljaj od slovenske vzhodne meje se v hrvaškem naravnem cvetličnem skriva Svet zdravih užitkov.

LifeClass Terme Sveti Martin so namenjene sprostitvi, svoje goste pa razvajajo v sinergiji z okoljem in naravnimi danostmi. Poleg športnih aktivnosti in kulinaričnega raziskovanja lokalne pridelave pa dajo v zeleni oazi veliko tudi na zdravje in dobro počutje. Slednje se skriva antropozofskem nauku hrama življenja »The Temple of Life«, SPA in Wellness razvajanjih ter v Lumbalis centru za zdravljenje težav, povezanih s hrbtenico.

»The Tempel of Life«, vir harmonije telesa, uma, duše in duha

Prenovljeni bazenski kompleks »The Temple of Life« je zaživel na temeljih antropozofije, ki je pravzaprav skupek ezoteričnega znanja o duhovni naravi človeka, sveta in vesolja. Filozofija se nanaša na uravnoteženje telesa, uma, duše in duha, kar predstavlja predpogoj za zdravje posameznika in s tem celotne družbe. Njen utemeljitelj Rudolf Steiner je veliki um 20. stoletja, ki je s svojimi idejami pustil močan odtis tudi na današnjem načinu življenja. Med drugim je začrtal številne smernice na področju izobraževanja, medicine in kmetijstva. Je idejni oče vsem dobro poznane Walfdorske šole, dokazano uspešna je tudi antropozofska medicina, biodinamično kmetijstvo pa je osnova zdravo pridelane hrane.

Po korakih Steinerjeve filozofije

S Steinerjevo antropozofsko filozofijo, ki zagovarja pogled na življenje kot celoto, se ujema tudi arhitektura kompleksa »The Temple of Life«. Stene so v svetlo rjavi / bež barvi, barva breskvinih cvetov pa po Steinerjevi filozofiji spominja na barvo kože, ki predstavlja dušo. Antropozofski nauk uči, da je življenje posameznika in s tem povezano življenje družbe, razdeljeno v različne faze, ki predstavljajo osem planetov. Na steni hrama življenja »The Temple of Life« je tako osem metrov velik krog življenja z osmimi elementi. Nosilni stebri v obliki spirale predstavljajo DNK, postavljeni pa so v beli barvi Svetega duha, ki nas uteleša v večnosti.

Antropozofski nauk uči, da je življenje posameznika in s tem povezano življenje družbe, razdeljeno v različne faze, ki predstavljajo osem planetov.

V samem centru hrama življenja je postavljen vrelec mladosti, iz katerega se vije spirala – DNK oziroma življenje, ki izhaja iz neživega atoma. »The Tempel of Life« pa nima le zanimive sporočilnosti arhitekture, temveč tudi zdravilno temomineralno vodo. Slednja skriva edinstveno blagodejno kombinacijo mineralov: Na – Natrij (za zdravljenje artritisa in anti–ageing), K – Kalij (ki ugodno vpliva na srce in razstrupljanje), Fl – Flour (za zdravljenje osteoporoze), J – Jod (za zdravljenje ščitnice), Li – Litij (za antistres in antidepresijo) in Sr – Stroncij (za ohranjanje kostne gostote).

1.800 m2 sproščanja

Razvajanje se razteza na 1.800 m2 površine Spa in Wellness centra LifeClass Term Sveti Martin. Najtežja je najbrž izbira ene izmed več kot tridesetih masaž, med katerimi izstopa domača »hišna masaža Sveti Martin«, pri kateri se uporablja olje, narejeno iz grozdnih pešk. V oazi »Thai Relaxining Corner« pa goste s svojimi tehnikami vabijo tudi strokovnjaki tajske masaže. V Spa in Wellness centru je gostom na voljo tudi Svet Savn, kjer savne za vse okuse dopolnjujejo ledene jame, Kneipp kopeli, masažni curki in tuši deževnega tropskega gozda ter ledene megle. Pogled ujame tudi zvezdnato nebo, sprostitev pa spremljajo zdravi napitki in sadje. V medžimurskem termah se skriva tudi Lepotni center, kjer strokovnjaki poznajo trike, s katerimi ukanijo čas, ki se odraža na naši koži. Za vsakega se najde nekaj, saj v lepotnem kotičku gostje lahko izbirajo med različnimi tehnikami – od čiščenja kože, pilingov, mask ter masaže, pa do tretmajev oblikovanja telesa. Odločiti se moramo le, ali se bomo strokovnjakom prepustili v celoti, ali le z delčkom telesa.

Zdravljenje hrbtenice s termomineralno vodo

Razvajanja za dušo in telo ter športne aktivnosti lahko obiskovalci Term dopolnijo z obiskom Lumbalis centra, enega vodilnih hrvaških centrov zdravja. Slednji je specializiran za zdravljenje bolezni hrbtenice ter edinstven predvsem v tem, da strokovnjaki fizioterapevti in kineziologi izvajajo terapije s pomočjo blagodejne termomineralne vode. V Lumbalis centru skrbijo tudi za nosečnice, v pomoč pa so jim s pripravami na porod. S posebnim rekreacijskim programom poskrbijo, da so bodoče mamice brezskrbno aktivne tudi ob rasti dojenčka v trebuhu ter posledični povečani telesni teži, spremembah v srčno žilnem ter mišično-skeletnim sistemom. Nosečnica se s pomočjo strokovnjakov, ki skrbijo za njeno in otrokovo zdravje, z boljšim psihofizičnim zdravjem lažje pripravi na porod in materinstvo.

Slana soba za zdravljenje bolezni dihal in kože

V Lumbalis centru je tudi slana soba, kjer je haloterapija v pomoč pri dihalnih motnjah, ki nastajajo kot posledica zimskega prehlada, težav z astmo, bronhitisom ali drugih tegob. Ne glede na to kakšna je težava, nas ovira pri vsakdanjih aktivnostih. Terapevtska metoda za zdravljenje bolezni dihal in kože temelji na vdihovanju mikrodelcev kristalne soli, suha aerosol kamena sol pa deluje blagodejno na telo. Zdravljenje poteka na temperaturi med 20 in 25 °C ter 40-50 odstotni vlagi zraka, gost pa se hkrati prepušča tudi barvni- ter glasbeni terapiji. Pri profesionalnih in rekreativnih športnikih je haloterapija učinkovita tudi pri prečiščevanju dihalnega sistema in povečanju pljučne kapacitete.

Torej – oddih ali obisk zdravstvenega centra? V medžimurskih Termah obiskovalci združijo zdravje, rehabilitacijo, dobro počutje in sprostitev. Več o ponudbi in ugodnih paketih je na voljo na spletnem mestu Term www.termesvetimartin.com.

Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.