POTOVANJA PRIPOROČAMO

Slovenci najraje raziskovali Evropo

Strokovnjaki podjetja Tripsta so razkrili potovalne navade Slovencev v začetku meseca novembra

Jesenske počitnice so za nami in počasi se že oziramo proti veselemu decembru, ki trka na vrata. Strokovnjaki podjetja Tripsta, ki velja za eno največjih spletnih potovalnih agencij, so analizirali rezervacije, ki so bile narejene za prve novembrske dni.

Tradicionalno se v času krompirjeviih počitnic število tistih, ki na oddih potujejo z letalom, poveča in letos ni bilo nič drugače. Kje so si Slovenci meseca novembra polnili baterije za zadnji mesec v tem letu? Po izsledkih spletne potovalne agencije tripsta se je največ Slovencev odpravilo na raziskovanje evropskih mest, čemur je bilo naklonjeno tudi vreme.

Proste dni smo Slovenci tako v največji meri preživeli na Irskem, Nizozemskem, Švedskem v Španiji in v Turčiji.

Proste dni smo Slovenci tako v največji meri preživeli na Irskem, Nizozemskem, Švedskem v Španiji in v Turčiji. Skupno se je na dogodivščino v omenjena mesta odpravilo 25 % vseh potnikov, ki so naredili rezervacijo pri podjetju tripsta. Sicer pa je bilo številne Slovence mogoče najti tudi v Srbiji in Črni gori, kamor se je skupno odpravilo približno 18 % ljudi. Z gotovostjo lahko trdimo, da so potovalne navade Slovencev v primerjavi z drugimi narodi precej podobne. Tujci se namreč v mesecu novembru največkrat odpravijo v Veliko Britanijo, na Češko, v Francijo, Turčijo, Italijo, na Švedsko ter v Španijo. Ti za razliko od Slovencev pogosto posežejo tudi po bolj oddajenih destinacijah, kot sta Tajska ali Južna Koreja.

Sicer pa je podjetje tripsta pred nekaj dnevi širši javnosti predstavilo aplikacijo za Android sisteme, ki bo odlična rešitev za številne Slovence, ki načrtujejo kratek praznični oddih ali iščejo rešitev za naslednji daljši dopust. Aplikacija je na voljo v 35 jezikih, med drugimi tudi v slovenščini. Uporabniki bodo lahko tako z enim samim klikom primerjali cene letov, filtrirali iskalne rezultate, opravili rezervacijo, si sestavili urnik, povezan z rezervacijo potovanja itd.

Facebook

Na Skrivni večerji, ki je na Valentinovo v Gledališče Glej potekala pod taktirko Ivo Tomsic in Željka Bohar, smo uživali tudi mi😋👨‍🍳👩‍🍳. Z vami delimo nekaj utrinkov in jedilnik😀

Vina Kraljica Torterija Sorbara Steak House Skrivna večerja
#acquapanna #sanpellegrino #underberg

Pozdrav iz kuhinje
Penina Kraljica brut rose (100 % pinot noir)

Slovenska postrv, rdeča in rumena pomaranča, prekajen kaviar, rdeča pesa, zeleno jabolko, smrekovo olje, okisana vrtnica
Penina Kraljica brut rose

Hobotnica, rdeča omaka iz morskih sadežev
Pinela

Rebra slovenskega black angusa (vzrejen v Kamniku), cvetača, rumenjak, sveži istrski tartufi
Kraljica črna (50% merlot in 50% barbera))

90 dni starano slovensko govedo, solkanski radič, kostni mozeg, ragu iz jadranskih škampov
Merlot (posebna polnitev samo za Skrivno večerjo)

Underberg

Ljubezenski trikotnik (Željka Bohar)
Gel iz limone in limete, makova hrustljava podlaga, vanilijeva krema z makom, pena iz malin
Kraljica Sladka (laški rizling, suhi jagodni izbor)

Ivo Tomsic Sorbara Steak House Željka Bohar Torterija Vina Kraljica Gledališče Glej
#skrivnavecerja #acquapanna #sanpellegrino #underberg
Foto: Peter Irman
... Preberi večPreberi manj

Oglej si na Facebook