POTOVANJA PRIPOROČAMO

Slovenci najraje raziskovali Evropo

Strokovnjaki podjetja Tripsta so razkrili potovalne navade Slovencev v začetku meseca novembra

Jesenske počitnice so za nami in počasi se že oziramo proti veselemu decembru, ki trka na vrata. Strokovnjaki podjetja Tripsta, ki velja za eno največjih spletnih potovalnih agencij, so analizirali rezervacije, ki so bile narejene za prve novembrske dni.

Tradicionalno se v času krompirjeviih počitnic število tistih, ki na oddih potujejo z letalom, poveča in letos ni bilo nič drugače. Kje so si Slovenci meseca novembra polnili baterije za zadnji mesec v tem letu? Po izsledkih spletne potovalne agencije tripsta se je največ Slovencev odpravilo na raziskovanje evropskih mest, čemur je bilo naklonjeno tudi vreme.

Proste dni smo Slovenci tako v največji meri preživeli na Irskem, Nizozemskem, Švedskem v Španiji in v Turčiji.

Proste dni smo Slovenci tako v največji meri preživeli na Irskem, Nizozemskem, Švedskem v Španiji in v Turčiji. Skupno se je na dogodivščino v omenjena mesta odpravilo 25 % vseh potnikov, ki so naredili rezervacijo pri podjetju tripsta. Sicer pa je bilo številne Slovence mogoče najti tudi v Srbiji in Črni gori, kamor se je skupno odpravilo približno 18 % ljudi. Z gotovostjo lahko trdimo, da so potovalne navade Slovencev v primerjavi z drugimi narodi precej podobne. Tujci se namreč v mesecu novembru največkrat odpravijo v Veliko Britanijo, na Češko, v Francijo, Turčijo, Italijo, na Švedsko ter v Španijo. Ti za razliko od Slovencev pogosto posežejo tudi po bolj oddajenih destinacijah, kot sta Tajska ali Južna Koreja.

Sicer pa je podjetje tripsta pred nekaj dnevi širši javnosti predstavilo aplikacijo za Android sisteme, ki bo odlična rešitev za številne Slovence, ki načrtujejo kratek praznični oddih ali iščejo rešitev za naslednji daljši dopust. Aplikacija je na voljo v 35 jezikih, med drugimi tudi v slovenščini. Uporabniki bodo lahko tako z enim samim klikom primerjali cene letov, filtrirali iskalne rezultate, opravili rezervacijo, si sestavili urnik, povezan z rezervacijo potovanja itd.

Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.