HRANA&PIJAČA

Popolna sladica za ljubitelje penine: Mehurčkasti mafini

Sladica, ki je pripravljena hitro, navdušila pa bo predvsem ljubitelje penečih se vin. Za nas jih je pripravila Jelena Vadnjal.

Potrebujete:

Muffini:

175 g gladke moke

1 1/2 žlice pecilnega praška

ščep soli

75 g zmehčanega masla

150 g sladkorja

Penina (dodajate jo sproti in po okusu)

3 beljaki

50 g bele čokolade narezane na manjse koščke.

 

Kema iz penine:

113 g zmehščanega masla

200 g sladkorja v prahu

1 strok burbonske vanilje

3 zlice penine ogrete na sobno temperaturo

Priprava:

Muffini:

  1. Pečico segrejte na 175 stopinj.
  2. Moko, pecilni prašek in sol presejte.
  3. Beljake stepite v trd sneg.
  4. Maslo in sladkor penasto umešajte.
  5. Izmenično dodajajte penino in moko. Dobro premešajte.
  6. Dodajte čokolado in znova premešajte.
  7. Sneg iz beljakov dodajte v 3 korakih, obvezno premešajte z lopatko.
  8. Košarice za muffine napolnite do polovice in pecite približno 20 minut.
  9. Še tople muffine prelijte – vsakega z žlico ali dvema penine in jih dobro ohladite.

Krema iz penine:

  1. Zmehčano maslo in sladkor v prahu penasto umešajte. Dodajte semena burbonske vanilje in penino in mešajte še približno 1 minuto, da se krema lepo poveže.
  2. Kremo dajte v dresirno vrečko s poljubnim nastavkom in jo nabrizgajte na ohlajene muffine.

Foto: Peter Irman

Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.