HRANA&PIJAČA PRIPOROČAMO

Jabolčna pita (baklava z jabolki)

Zagotavljamo, da se ne boste ustavili le pri enem kosu …

Sestavine:

500 g vlečenega testa za baklavo (čim tanjše)

1,5-2 kg jabolk (nekaj naj bo bolj kislih)

100 g orehov (navadni ali pekan orehi)

cimet po želji

50 g veggie masla (midva uporabljava Alsan)

50 ml olja

600 g sladila – kokosov sladkor, najbolje pa Sukrin gold

700 ml vode

2 limoni

Priprava:

Jabolka naribamo, dodamo cimet in po želji tudi malo sladila. Na cedilu izcedite jabolčni sok (vodo iz jabolk) in ga pustitie v skledi. Strite orehe.

Vlečeno testo namastite z raztopljeno mešanico masla in olja ter posujete z nekaj strtimi orehi. Nato položite drugi kos vlečenega testa, ki ga prav tako tudi namastite z raztopljeno mešanico masla in olja. Na levi konec vlečenega testa postavite del jabolčne mase, zvijte v rolo in jo položite v namaščeni pekač. Postopek ponovite z vsem preostalim materialom.  Z ostankom razstopljene mešanice masla in olja namastite jabolčno pito po površini. Postavite v pečico, ki ste jo pred tem že ogreli na 200 stopinj, pecite dokler vlečeno testo ne postane zlate barve.

Takoj po tistem, ko ste postavili pekač v pečico, pripravite sladki preliv. 600 g sladila vmešajte v 700 ml vode. Ko voda s sladilom zavre, po desetih minutah dodajte dve, na rezine narezani, limoni in kuhajte dokler se zmes ne zgosti – postati mora lepljiva, podobno, kot bi bila karamelizirana.

Ko je jabolčna pita pečena, jo še vročo razrežite na poljubno velike kose in prelijte s pripravljenim sladkim prelivom in limono. Še boljša bo naslednji dan.

Dober tek in sporočite, če vam bo uspelo ostati samo pri enem kosu ;).

 

 

Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.