POTOVANJA PRIPOROČAMO

Smučarski izlet v Gradonna Mountain Resort

Idealno za vse, ki se radi spuščajo po belih strminah, uživajo v kulinaričnih dobrotah in se razvajajo v wellnessu.

V sodobnem turističnem naselju Gradonna Mountain Resort v Kalsu je nekaj nepozabnih dni uživala tudi naša ekipa. Hotel in 41 luksuznih bungalovov ponujajo praktično vse mogoče udobje, kompleks pa je tudi zelo družinam prijazen. Stavbe so zgrajene v modernem alpskem slogu, pri gradnji pa so upoštevali najvišje okoljske standarde.

Na vzpetini nad vasjo se 1350 metrih nadmorske višine nahaja smučišče Matrei, ki ponuja 110 kilometrov zelo lepo urejenih smučarskih prog, ki so primerne tako za bolj kot tudi za manj izkušene smučarje. Tisti, ki niso navdušeni nad vijuganjem po belih strminah, se lahko odločijo na primer za pohod s krpljami, ali pa se prepustijo kulinaričnemu razvajanju v restavraciji Adler Lounge.

Tisti, ki niso navdušeni nad vijuganjem po belih strminah, se lahko odločijo na primer za pohod s krpljami, ali pa se prepustijo kulinaričnemu razvajanju.

Tudi sicer v letovišču lahko zelo dobro jeste. V hotelu Gradonna so namreč ponosni na to, da gostom ponujajo odličen zajtrk in večerjo, ki sta samopostrežna, izbirate pa lahko med različnimi predjedmi, solatami, sladicami in glavnimi jedmi, tudi poseben, takoimenovani “gourmet” meni s petimi hodi si lahko privoščite. Predsvem pa je pomembno to, da ponujajo v večini jedi, ki temeljijo na lokalnih pridelkih, so tradicionalne, a z modernim pridihom, mislijo pa na vse vrste jedcev: od tistih, ki jim diši meso, do tistih, ki se prehranjujejo izključno vegansko. Imajo tudi dobro založeno vinsko klet, kjer lahko poskusite vina z vsega sveta.

Sobe so prekrasne, udobne in prostorne, predvsem pa ponujajo lep razgled na okoliške hribe. Razgleda ne motijo niti balkonske ograje, saj so izdelane iz pleksi stekla, na balkomnu pa lahko uživate tudi v posebni loži s sedežno garnituro, kjer se lahko malo spočijete po naporni smuki. Lahko počivate v sobi, ali pa se odpravite v wellness, ki se razteza na več kot 3000 kvadratnih metrih in ponuja savne (turška, finska in infra), lahko pa se namočite tudi v zunanjem termalnem bazenu. Gostom so v wellnessu nenehno na voljo različni napitki in prigrizki. Kals pa ni samo smučarsko središče, tja se lahko odpravite na primer tudi poleti, saj ima tudi kamp. Umetno jezero je kot nalašč za osvežitev od poletne vročine, na svoj račun pridej tudi kolesarji, predvsem pa pohodniki in ljubitelji gora, saj je dolina odlično izhodišče za pohodnike.

Foto: Peter Irman

Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.