LIFESTYLE Z NASLOVNICE

BeerBulli: Zgodba o zapuščenem kombiju, ki bo razveseljeval ljubitelje piva

BeerBulli je zaenkrat še zarjavela pločevinasta lupina nekoč enega najsijajnejših kombijev – Volkswagnovega T1 oziroma “hippe vana”, ampak Matej Špehar in njegova ekipa imajo zanj velike načrte: že to poletje bo razveseljeval vse ljubitelje piva!

Vsak izmed nas ima kdaj trenutek, ko sliši za kakšno idejo in si sam pri sebi reče, “Pismo, zakaj se tega nisem spomnil jaz”? No, meni se je to zgodilo nazadnje nekaj dni nazaj, ko je prijateljica na facebooku delila objavo za projekt BeerBulli. Malokdo ve, da se poleg hrane in pijače navdušujem tudi nad avtomobili, tako, da je objava seveda takoj pritegnila mojo pozornost. Poleg tega obožujem zgodbe o preobrazbah in naštudiranih imam večino televizijskih oddaj na to temo. Ne glede na to, koga ali kaj “prenavljajo”: ljudi, stare hiše ali pa avtomobile, saj se mi zdi naravnost neverjetno, kako domiselni in ustvarjalni so lahko nekateri. In v času, ko se mi zdi, na socialnih omrežjih več ali manj vsi delimo le še zgodbe v stilu pomagajte tej ali oni družini ali pa zavrženi živali in podobno, so takšni projekti kot je BeerBulli prijetno osvežujoči. Pravzaprav bo projekt BeerBulli osvežujoč tudi dobesedno ;). Če bo šlo vse po sreči in bo ekipa, ki jo vodi Matej Špehar, zbrala dovolj sredstev, bo že letos poleti vse ljubitelje piva in dobre zabave razveseljeval kombi, preurejen v pivnico.

Del zgodbe ste lahko tudi vi!

Sredstva za obnovo ekipa zbira na Adrifundu, slovenski platfromi za množično financiranje (deluje na podoben način kot svetovna platforma Kickstarter), oziroma množiciranje, kot temu pravi Matej. Res je, da zbirajo denar, a ne bo šlo za nepovratne donacije. “Šlo bo za vašo investicijo. Vsak cent se vam bo povrnil, ko bo kombi nazaj na cesti. Vračilo bo v obliki piva, če pa bo investicija visoka, tudi v obliki najema kombija. Za vašo obletnico, službeno zabavo, piknike in podobno. In še bolj pomembno, Adrifund je platforma, kjer se gre na vse ali nič. Torej, če ne dobim zadostne podpore, niste izgubili nič. To pomeni, da ne bom pobral denarja in izginil iz obličja zemlje. Denar vam sploh ne bo ušel iz računa,” razloži Matej, ekipa pa zbira sredstva za restavracijo v višini 15.000 evrov.

Vsak cent se vam bo povrnil, ko bo kombi nazaj na cesti.

Pravzaprav bi lahko rekli, da ne gre le za obnovo, ampak kar za rekonstrukcijo legendarnega kombija. Nazaj v življenje ga bo moral Tadej Korošec, velik ljubitelj veteranov na štirih kolesih in strokovnjak za obnove starih vozil, obuditi iz čiste nule. Bulli je namreč trenutno le zarjavela pločevinasta lupina in samo prepoznavna maska izdaja, da je bil nekoč to eden najbolj priljubljenih kombijev. Zadnjih 30 let je zapuščen ležal v strugi reke Rižane, potem pa je v hipu osvojil Matejevo srce, ki je že nekaj časa iskal ta model volkswagnovega kombija in ga želel spremeniti v potujočo pivnico. Lani, nekega poletnega dne, ga je skupaj s prijatelji izvlekel iz objema reke, ga prepeljal v Ljubljano, v Tadejevo garažo in akcija se je začela. Tadej mu je v delavnici najprej vrnil osnovno obliko in ga postavil na kolesa. “Po nekaj desetletjih ima spet vsa štiri kolesa! Kot bi invalidu vrnili noge,” je navdušeno na spletni strani, ki je  posvečena BeerBulliju, na svojem blogu zapisal Matej. Mimogrede, spremljate ga lahko na www.beerbulli.si.

Misija: S pivom odžejati vse, ki mu bodo pomagali pri oživljanju

Kot sem že zapisala zgoraj, noben euro, ki ga boste prispevali za obnovo, ne bo šel v nič. Jaz sem prispevala toliko, da me takrat, ko bo BeerBulli zaživel, čaka vabilo na otvoritveno zabavo z živo glasbo, Bullijevimi prijatelji, moje ime in priimek na steni podpornikov ter neomejena količina piva. Prispevate lahko vse od 5 pa do 1000 eurov. Slednji znesek se vam bo, poleg tega, da boste seveda končali na steni podpornikov, obrestoval s celodnevnim najemom kombija s pivom po vaši izbiri (do 100 litrov), Bulli bo s seboj pripeljal še dve hostesi ter odlično rokenrol skupino z ozvočenjem.

Zdaj je že verjetno jasno, da bo ekipa kombi nadgradila in ne bo samo eden izmed lepo restavriranih “hippie vanov”, ob katerem bodo cedili sline ljubitelji starodobnikov. Njegova naloga bo razveseljevati tudi vse ljubitelje piva. V njegovi notranjosti bodo namreč sodi te žlahtne pijače, ki si jo boste lahko natočili preko pip na njegovem boku, vozilo pa bo namenjeno vsem, ki bi radi za svoj dogodek drugačno zabavo. Kot pravi Matej, je VW T1 že tako najbolj seksi kombi na svetu, če pa mu ob bok postavimo še šank v obliku surf deske in štiri sode piva, ki bodo preko štirih pip skrbeli za nemoten dotok hladnega piva, dobimo glavno zvezdo vsake prave zabave.

Foto: Marcel Benedetti

Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.