HRANA&PIJAČA PRIPOROČAMO

Bi jedli burgerje, ki so jih poimenovali Farma Ihan, Toko in Helios?

Uživači smo se tokrat odpravili na obisk v Domžale, v na novo odprt lokal Stara fabrka. Stavijo na burgerje in slovenske kraft pivovarje.

Stara fabrka stoji na Karantanski cesti in je dobro označena tako, da tudi naša ekipa, ki Domžal ne pozna zelo dobro, ni imela težav in smo jo hitro našli. Lokal na polno obratuje slabe tri mesece, s svojo ponudbo pa se želijo približati predvsem mlajši populaciji. Člani družine Skušek so se že pred leti odločili, da bodo združili moči in znanje, prevzeli vsak svojo nalogo v podjetju in se lotili svojega posla. “Za takšen korak sta poleg znanja potrebna tudi zaupanje in entuziazem,” pravi Jaka Skušek, ki vodi kuhinjo, njegova mama Damjana in sestra Lara delata v strežbi, oče Marko skrbi za finance, Jakova žena Alja pa je zadolžena za sladice.

Lansko poletje so se morali praktično čez noč odločiti, kakšen bo njihov naslednji korak in tako so počasi začeli padati predlogi in ideje. “Našli smo prostor, potem smo potrebovali ime, idejo za notranjo opremo in nenazadnje smo se morali odločiti še o najpomembnejšem – ponudbi. Pri tem smo dali proste roke mladini in Jaka se je že od vsega začetka spopadal z recepti in izborom jedi,” razloži gospod Marko. Domžale so, kljub bogati zgodovini, mlado mesto po prebivalstvu. Skuškovi so želeli Staro fabrko približati mlajšim in tako je bila skoraj logična odločitev, da se bo pri njih veliko dogajalo okoli burgerjev. Ti so v zadnjem času izjemno priljubljeni, v Sloveniji pa imamo kar nekaj odličnih lokalov, ki jih ponujajo. Veliko se jim posvečajo tudi v Stari fabrki in gostje imajo na voljo pester izbor.

Burgerji so dobili ime po najbolj znanih domžalskih “fabrkah”.

Rdeča nit ponudbe je lokalno in njihov slogan je, da dobavitelj sestavine k njim lahko prinesejo kar peš. Tudi burgerji so dobili ime po najbolj znanih domžalskih “fabrkah” in tako lahko ugriznete v Toko, Induplati, Farmo Ihan, Papirnico, Lip Radomlje, Trak Mengeš, Kemično tovarna Domžale, Smodnišnico, in pa Helios. Nas je navdušila tudi priloga, sveže pečen, ravno prav hrustrljav in začinjen krompirček, tisti, ki imate radi bolj pekoče, pa si burgerje lahko začinite z omakami treh slovenskih blagovnih znamk in sicer Robin Hot, Gorki chili in Čili Pipp. V ponudbi so še pice, ki imajo imena po domžalskih krajevnih skupnostih in pa hot dogi na ameriški način, ki so dobili imena po gradovih: Grad Krumperk, Grad Črnelo, Grad Zalog, Grad Tuštanj in Grad Zaprice. Jaka nam je zaupal, da gredo najbolj v promet burger Farma Ihan, hot dog Grad Zaprice z rakci in palačinke Abcigarce. Slednje so polnjene z nutelo, malinami in posute z mandlji, sicer pa jih lahko naročite praktično v vseh mogočih kombinacijah z Nutello, skuto ali mascarponejem kot osnovo, s posipi iz mandljev, orehov, lešnikov, z malinami, jagodami, arašidi in prelivi iz Nutelle, čokolade, skute, karamele … Ljubitelji bolj nenavadnih sladic lahko poskusite njihov biramisu, posebno verzijo klasičnega tiramisuja s pivom.

Stara Fabrka je zaenkrat tudi edini lokal, kjer lahko poskusite pivo Mister Russell, ki je plod dela mladega domžalskega pivovarja. Sicer trenutno ponujajo 22 različnih vrst piv, od tega je 18 slovenskih kraft pivovarjev, na posebnem meniju piv pa so pivovarne tudi posebej predstavljene.

Med tednom čez dan strežejo tudi malice, aktualno ponudbo lahko spremljate na njihovem facebooku, pri njih pa so dobrodošli tudi kužki.

Foto: Peter Irman

Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.