HRANA&PIJAČA Z NASLOVNICE

6 najboljših slovenskih restavracij po izboru Melinde Rebrek

Za par idej, kje v Sloveniji se lahko dobro je in pije, sem prosila Melindo Rebrek. Producentka TV oddaj, organizatorka dogodkov, izvršna producentka Ljubljana Fashion Weeka in soorganizatorka Skrivne večerje, dogodka, ki se bo septembra odvijal v Ljubljani, je namreč velika ljubiteljica kulinarike.

Mangoop Burgers’n’Stuff, Vir pri Domžalah

Vem, da kolikor je novih ponudnikov burgerjev, toliko je tudi njihovih vernikov. A mene je Mangoop prepričal, saj vedno naročim kaj drugega in prav vsakič odidem zadovoljna. Ni zanemarljivo niti to, da razumejo tudi LCHF dieto in brez besed zamenjajo štručko in krompir z obilno porcijo zelenjave, kar sicer več pomeni moji boljši polovici, kot meni, a saj veste kako je – če smo vsi siti in zadovoljni, je družinska sreča popolna ;). In za njih sem izvedela ravno na vašem blogu!

Več o lokalu TUKAJ.

Gostilna Jakomin, Kubed

Skoraj obvezna postojanka na poti na morje ali proti domu. Super istrska kuhinja, sveže sestavine, domače specialitete, prijazna postrežba z istrskim karakterjem na prijetnem senčnem vrtu. Od frtalje s pomidori in mladim česnom, do testenin s tartufi ali kakšnega konkretnega kosa mesa, vedno z domačim, sveče pečenim hlebčkom domačega kruha, zalito z odlično kapljico rujnega.

Več o gostilni TUKAJ.

Cantante cafe, Tabor, Maribor

Obvezna postojanka v Mariboru, saj so njihove piedine pač njihove piedine. Če pa se že zatakneš, je tudi nabor cocktailov in izbor piva dovolj širok, da s prijaznim osebjem veselo dočakaš ‘fajront’. Pa še s parkiriščem si ne belim glave, saj ga je v okolici več kot dovolj (če skoraj živiš v avtu, je to pomemben podatek).

http://www.cantante.net

Restavracija Strelec, Ljubljana

Če smo čisto iskreni, nisem pretirana oboževalka (pre)moderne kuhinje, a tu so me prepričali atmosfera, prijazna in nevsiljiva postrežba, odlična vina in nenazadnje izbor sestavin oz.kombinacija okusov v jedeh, ki jih v normalnih okoliščinah ne spravim po grlu (rdeča pesa bo že ena od teh;), tu pa sem jih ne samo pojedla, celo navdušile so me! Odlično.

Več o restavraciji TUKAJ.

Gostilna Rajh, Bakovci

Ob obilici dobrih domačih gostiln na SV koncu Slovenije, Rajh pri meni vedno zmaga. Njihovi sezonski meniji so fantastični, tradicionalne jedi na sodoben način, postrežene in zaračunane gostu prijazno. Vredno obiska in postanka. Prav vsakič.

http://www.rajh.si

Gostilna Dvor Jezeršek, Cerklje na Gorenjskem

Zanesljiva postojanka po smučanju na Krvavcu, nedeljsko kosilo ali kar tako, ko si zaželiš hitrega skoka iz Ljubljane. Vedno kakovostni, s sezonskimi specialitetami in izborom slovenskih jedi, odlično pripravljenimi na sodobnejši način. Prijazno osebje le še zaokroži dober vtis!

www.jezersek.si

Foto: Mimi Antolovič, Peter Irman, spletne strani restavracij

Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.