DOGODKI Z NASLOVNICE

Festvina: dogodek, ki ga ljubitelji vina ne smejo zamuditi

Kongresni center na Brdu pri Kranju je že sedmič gostil FESTVINA, dogodek, ki ga organizira Koželj – Hiša dobrih vin.

Preko 1500 ljubiteljev vina je imelo priložnost spoznati več kot 70 domačih in tujih vinarjev. Gostom so postregli z novostmi ter staro zbirko najboljših vin. Bogato ponudbo je še dodatno popestrila dopoldanska delavnica »penine in šampanjci«, ki jo je vodil vinski strokovnjak, sommelier, degustator in publicist, Leon Beton. Pestro dogajanje se je v poznih večernih urah zaključilo na Račjem otoku.

Tudi letos so udeleženci imeli možnost spoznati zgodbe o vinih, ljudeh, novostih in trendih doma in po svetu. Ob uradni otvoritvi dogodka je zbrane nagovoril direktor podjetja Jože Koželj, ki je dejal, da je zelo ponosen na svoje zaposlene ter na dolgoletno tradicijo podjetja Koželj. Prireditev so tako obiskali razstavljavci iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Italije, Francije, Španije, Portugalske, Avstrije, Avstralije, Nove Zelandije ter Čila. Svojo ponudbo so predstavili gostom, ki večinoma prihajajo iz restavracij, hotelov, vinskih barov ter trgovskih sistemov.

Po uradni otvoritvi se so gostje udeležili delavnice »penine in šampanjci«, ki jo je vodil Leon Beton, vinski strokovnjak, sommelier, degustator in publicist. Preko 150 poslušalcem je najprej na kratko predstavil zgodovino nastanka penečih vin, nato pa jih je povabil na preizkušanje – primerjali so slovenska in tuja peneča vina ter skupaj poskušali ugotoviti iz kje izhajajo.

Vsako leto pa FESTVINA obogatijo z novimi vsebinami. Tokrat so se predstavili z novimi proizvodi za pridelavo in serviranje vina, ki so jih pri Hiši Koželj razvili v sodelovanju z domačimi strokovnjaki: nepogrešljiv pripomoček za točenje vin v velikih steklenicah Wcanter, precizno oblikovana vinska naprava za pravilno hlajenje, zorenje in točenje vin Wdoser, prilagodljiv modularni sistem, ki omogoča sodobno opremljen interier v katerega lahko vdelamo različne dodatke Wpoint ter Wmobile bar, ki ljubiteljem vin omogoča edinstveno mobilno zabavo.

Foto: Peter Irman

 

Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.