DOGODKI PRIPOROČAMO

Dunaj: Vinorodna regija Carnuntum se predstavi

16. oktobra smo lahko v prelepem okolju Dunajske narodne knjižnice (Nationalbibliothek) uživali v predstavitvi 41 vinarjev z enega najmanjših vinorodnih območij Avstrije, Carnuntuma.

Carnuntnum leži v Spodnji Avstriji (Nioederösterreich), vzhodno od Dunaja do slovaške meje, vinogradi na tem področju pa se raztezajo na približno 900 hektarjih in predstavljajo 2 % celotne vinske pridelave Avstrije. Panonska mikroklima, podnebnimi vplivi bližnjega Nedižejska jezera in več kot 2000 ur sonca na leto uvrščajo to regijo v idealno področje za pridevalo tako belih kot rdečih vin. Carnuntum je najbolj znan po  svojih izjemnih rdečih sortnih vinih. Prevladuje predvsem sorta Zweigelt, ki je tipična za to prodročje in ima čudovit sadni okus višnje in žametne tanine.

Blagovna znamka regije je  “Rubin Carnuntum”, recimo  njihov “DOCG”, ki predstavlja kvalitetno bazično vino sorte Zweigelt in pokaže profil celotne regije. Poleg Rubin Carnuntuma smo lahko na predstavitvi okušali še nekaj izvrstih Modrih frankinj in Shiraze, pa tudi nekaj klasičnih burgunskih sort, pod imenom “reserve”, ki so bili tudi že relativno primerno starani. Kot vsako leto, smo skoraj brez izjeme najboljše kapljice našli pri že znanih vinarjih, kot so Glazer, Lucas Markowitsch, Gerhard Markowitsch, Meinrad Markowitsch, Nadler in Trapl.

 

Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.