DOGODKI Z NASLOVNICE

Najbolj pristna izkušnja navidezne resničnosti

VIVE je trenutno najboljši VR-sistem za domačo uporabo na svetu, ki slovenskim uporabnikom prinaša najbolj pristno izkušnjo navidezne resničnosti.

Poleg HTC VIVE sta bila predstavljena tudi profesionalna različica VIVE Pro in brezžični vmesnik VIVE Wireless Adapter, ki bosta v Sloveniji na voljo v prihodnjem letu.

»Izjemno smo veseli, da smo v Sloveniji, kot prvi državi srednje in vzhodne Evrope, ponudili najboljši VR-sistem za domačo uporabo na svetu,« je povedala Petra Razić, direktorica regije  Adriatic v HTC. »VIVE je bil globalno zelo dobro sprejet, verjamem, da ga bodo tudi slovenski navdušenci nad navidezno resničnostjo oziroma razvijalci.«

Marko Savković, vodja produktnega marketinga v HTC CEE, je podrobno predstavil izdelke. VIVE vključuje naglavni sistem z dvema OLED zaslonoma 9,14 cm (3,6″), vsak s 1080×1200 točk (skupno 2160×1200 točk), ima vidno polje 110°, vgrajeni mikrofon, prilagodljivi trak, možnost uporabe skupaj s korekcijskimi očali, ima tudi obrazno blazinico za povečano udobje med uporabo in sprednjo kamero (ki omogoča uporabo scenarijev obogatene resničnosti ali ogled realnega sveta, medtem ko smo v navideznem).

Komplet vsebuje tudi dve krmilni enoti z brezžično povezavo in s povratnimi informacijami v obliki vibriranja, ki se lahko uporabljata z enim polnjenjem do 6 ur, in dve bazni postaji. Pokrivata 360 stopinj uporabljenega prostora, medtem ko se lahko namestita na poljubno površino ali na standardna stojala (niso vključena). 

VIVE je prva platforma za navidezno resničnost, zgrajena in optimizirana za interakcijo v navideznem prostoru in za doživetja, podobna tistim v realnem življenju. VIVE je ustvaril najmočnejši ekosistem za strojno opremo in programsko opremo VR, ki VR približuje potrošnikom, razvijalcem in podjetjem. Ekosistem VIVE je zgrajen okoli najboljše strojne opreme VR na trgu, ki jo podpira VIVE X, pospeševalnik s skladom 100 milijonov dolarjev za VR in z njim povezane zagonske tehnologije. Viveport je globalna platforma in trgovina z aplikacijami z najpomembnejšim svetovnim naročniškim modelom VR, ki deluje v več kot 60 državah. VIVE Studios je pobuda za razvoj vsebin VR in založništvo. Za več informacij o VIVE obiščite www.vive.com.

Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.