HRANA&PIJAČA

Kako je chef Igor Jagodic razvajal goste na ladjici

Kulinarični mojster  in kapitan ladjice Ljubljana Tomo Zupančič sta združila moči in pričarala vrhunsko izkušnjo.

Igor Jagodic iz restavracije Strelec na Ljubljanskem gradu je svojo kulinarično kilometrino pridobival pri znanih Chefih kot so Alain Ducasse, Rene Redzepi in Nils Henkel. Prejel je številne nagrade in odlikovanja, od leta 2013 pa vodi kuhinjo v Restavraciji Strelec na Ljubljanskem Gradu.

Gostje teh prečudovitih in drugačnih večerov na Ljubljanici spoznavajo kulinarične mojstrovine našega glavnega mesta in Slovenije. Večerja na ladjici vključuje 5-hodni menu Chefa Igorja Jagodica ob spremljavi vin domačih in tujih vinarjev.

Kapitanovemu pozdravu čolnarjem na ladjici Ljubljana »Hot Dog« – pečenica piranskega brancina, brioš, ocvrta ribja koža, limonina majoneza, zelišča, solata pinij, koromača, špinače in paradižnika, je sledil krožnik »Nekaj iz meščanskega jedilnika« – Marinirane goveje rezine, črni oreh, sladoled gosjih jeter, malina, gorčica z malino, vložena rdeča čebula. Kreativnost se nadaljuje z zgodbo »Kdor pljuje, juho v nebesa kuje« – Hladna paradižnikova juha, paradižnikov gel, oljčno olje z baziliko, bazilika, mladi sir, rdeč poper, sušen paradižnik, bazilika,  sledijo krožniki »Iz bistrih potokov« – Poširan losos, ragu (potočni raki, artičoke, bob, lisičke, korenje), kaviar lososa, zelišča, zeliščno olje, pire korenja, ingverja in šampinjonov ter »To, kar je najboljše za kapitana, je tudi za čolnarje« – Telečja lička, polenta s tartufi, omaka s tartufi, drobtine ocvrt čebule, pire bele čebule.

Zgodba se zaključi s sladkimi okusi »Porjavelost od čokolade, ne od sonca« – Krema temne čokolade z oljčnim oljem, žele oljčnega olja, sorbet pomaranče in oljčnega olja, sorbet čokolade s pomarančo, pomarančna marmelada, dehidriran čokoladni biskvit, čokoladna omaka s pomarančo, oljčno olje s pomarančo. Po koncu plovbe v mesto kdo zatava, zato na ladjici se postreže še Lolitina kava.

Foto: arhiv Kaval Group

Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.