HRANA&PIJAČA Z NASLOVNICE

Kje v Sloveniji dobro jesti? 6 namigov po izboru Simona Škete

Simon je eden najbolj znanih slovenskih kulinaričnih blogerjev in tudi jaz vsak dan pokukam za recepti na www.sketa.si. Kadar si kosila ali večerje ne pripravi sam, obiskuje gostilne in restavracije po Sloveniji. Prosila sem ga za nekaj namigov, kje kaj dobrega pojesti, če se potikaš naokoli, po različnih koncih Slovenije.

1. Skipass, Kranjska Gora

Splača se jim dati priložnost. Kombinirajo sodobne pristope k kulinariki, tehnike. Izhajajo iz okolja treh držav, ki se tam stikajo. So dovolj kreativni, a vseeno dovolj prizemljeni, da lahko računajo na vse profile gostov.

https://www.skipasshotel.si/kulinarika

2. Bistro Monstera, Ljubljana

Zelo toplo priporočam obisk. Bine Volčič se gre domiselno zgodbo z bistrojem, kjer se počutiš zelo povezan z osebjem, lokalom in hrano. Vse to lahko pripišem toplemu ozračju, prijaznosti, čuti se dobra volja in spoštovanje sestavin, krožnikov, predvsem pa gostov. Jedi se stalno menjajo, cenovno pa so le malce nad povprečjem. Glede na visoko raven kulinarike, je Monstera jackpot.

http://monsterabistro.si/

3. Pavus, Laško

Marko Pavčnik je še eden iz generacije “mlajših” šefov, ki svoj avtorski izraz prepletajo z obilno porcijo entuziazma. Pavus ima to srečo, da se nahaja v fantastičnem okolju Gradu Laško. Ima zelo profesionalno osebje, dobro izbiro vin, predvsem pa jedi. Zame najboljša gostilna v Celju in okolici.

http://www.pavus.si/

4. Oaza, Moravske Toplice

Le nekaj kilometrov iz Moravskih Toplic stoji Oaza. Strežejo mešanico prekmurske, žar in klasične kulinarike. Cene so zelo razumne. Kakovost jedi in strežba na ravni lokalov z bistveno višjimi cenami. Njihove prednosti so lokacija ob ribniku, mir, osebje, zelo dobre jedi, kjer se ne hecajo iz gostov.

http://www.oazagrill.com/SI/

5. Atelje, Ljubljana

Zakaj Atelje? Ni najcenejši. Ni najbolj fensi. Je pa zanimiv. Predvsem in, zame, po zaslugi kreativnosti chefa. Zdi se mi, da ima Jorg Zupan med vsemi ljubljanskimi chefi morda še največ drznosti. Obvlada tudi promocijo na družabnih omrežjih, kar je nuja v teh časih. Še nekaj. Resnično upam, da ga kdaj vidim še kje drugje, kot v Ateljeju. Človek si več kot zasluži lastno restavracijo. Menim, da je čas, da naredi podobno kot Bine ali Marko. Na svoje.

http://www.union-hotels.eu/sl/grand-hotel-union/gostinska-ponudba/atelje/

6. Kruhkerija Gorjanc

V Preddvoru oziroma Hotemažah se lahko fino nasitiš z njihovimi kruhki. Ne ukvarjajo se s picami. Raje ti ponudijo kruhke, sveže pečene, napolnjene s samo dobroto. Lepo urejen lokal, zvest svoji tradiciji. Njihovi kruhki so ravno toliko drugačni, da si jih preprosto želiš poskusiti. Cene so razumne, na ravni boljših pic.

http://www.kruhkerija.si/

 

Foto: Marko Delbello Ocepek, Peter Irman

Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.